Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances is onderdeel van JoHo en houdt zich voornamelijk bezig met internationale verzekeringen. Wij hebben gedurende de jaren veel kennis en ervaring opgedaan en gebruiken deze kennis om mensen te adviseren over verzekeringen.

We zijn onderdeel van de BONAPA, de Nederlandse Au pair branche organisatie die veel au pair bemiddelingsbureaus vertegenwoordigt.

Alle klanten die via ons een verzekering regelen kunnen na het afsluiten van de verzekering, van onze diensten gebruik blijven maken.

Allianz Au Pair verzekering

Allianz Global Assistance Au pair/Student Insurance

 

Van welke vergoedingen kunnen au pair en gezin gebruik maken?

De Au pair verzekering is een pakket met diverse dekkingen, te weten: 
SOS kosten; daarbij moet u denken aan de kosten die worden gemaakt als de au pair onverwacht terug moet keren naar land van herkomst. 
Medische kosten. De au pair zou ziek kunnen worden onderweg naar Nederland, tijdens het verblijf in Nederland en uiteraard op weg naar huis. Deze dekking vergoedt de spoedeisende behandelingen. 
Ongevallen. Op het moment dat de au pair, als gevolg van een ongeval, komt te overlijden of blijvend invalide raakt, keert de verzekeraar uit. De verzekering biedt eenmalig een uitkering aan de nabestaanden, dan wel aan de au pair als zij invalide is geraakt. 
Bagage. De au pair zal wat spullen meenemen als zij naar Nederland toe reist. Een dekking voor diefstal of beschadiging van haar bagage is ook onderdeel van dit pakket. 
Aansprakelijkheid. Stel dat de au pair onverhoopt iets doet waardoor iemand anders schade heeft, dan kan die ander haar aansprakelijk stellen. De verzekering neemt dit risico over van de au pair en betaalt de partij die schade heeft geleden áls de au pair ook echt aansprakelijk is. 

Documenten 

Voor wie is de verzekering bedoeld?

Voor buitenlandse au pairs die:

  • in Nederland of België wonen bij een gastgezin. 
  • au pairs die maximaal 18 maanden in Nederland blijven 
  • die bij aanvraag niet ouder zijn dan 30 jaar

Europa dekking of Wereld dekking nodig?

Als uw au pair komt uit een Europees land, dan kunt u kiezen voor Europa dekking. Komt de au pair echter van buiten Europa, dan is Wereld dekking nodig. De Europese landen zijn niet beperkt tot de landen van de EU. In de voorwaarden vindt u een omschrijving van de landen die binnen Europa vallen.

Wat is niet verzekerd?

  • geld (zowel contant als digitaal), creditcards, betaalpassen zijn niet verzekerd.
  • aansprakelijkheid tijdens het besturen van een motorvoertuig. Een voorbeeld om het te verhelderen; de au pair rijdt in een auto of op een brommer en rijdt tegen iemand aan die daardoor schade heeft. Dit dient verzekerd te zijn middels de verzekering op het motorvoertuig. Zou de schade zijn ontstaan terwijl de au pair op de fiets zat én zij is aansprakelijk, dan kunnen de kosten wel worden ingediend bij de verzekeraar.
  • medische kosten die te voorzien waren of kunnen wachten tot terugkeer naar land van herkomst of te maken hebben met een aandoening die de al au pair had voor zij naar Nederland toe kwam.

FAQ

Hoe lang mag de polis lopen? 

De verzekering mag niet langer lopen dan de maximale 18 maanden. Heeft u een verzekering nodig voor langere tijd, neem dan contact op voor een andere verzekering. 

Onze au pair gaat naar een ander gastgezin, hoe regelen we die overstap m.b.t. de verzekering?

Het nieuwe gastgezin kan een nieuwe Au pair verzekering aanvragen via onze website. Het is niet mogelijk om de verzekeringsnemer te wijzigen op de polis. Als u geen nieuwe au pair verwacht, dan kunt u de huidige verzekering allicht stopzetten en het nieuwe gezin moet zelf een nieuwe verzekering regelen.

Onze huidige au pair gaat weg, we verwachten een nieuwe au pair. Kunnen we de nieuwe au pair verzekeren op de polis?

Helaas is dit niet mogelijk. U kunt restitutie aanvragen  voor de huidige polis, als deze minimaal 1 maand eerder moet eindigen, en u kunt een nieuwe verzekering aanvragen  voor de au pair die u verwacht. 

Krijgen we een pasje van de verzekering?

Nee, er worden geen pasjes gemaakt. Het polisblad is het verzekeringsbewijs dat ook gebruikt kan worden voor de IND. Indien de au pair naar een ziekenhuis moet gaan, belt u dan de alarmcentrale voor hulp met het regelen hiervan. Het is handig om het polisnummer bij de hand te houden.

Contact

JoHo Insurances

Hoofdkantoor

Paviljoensgracht 18
2512 BP Den Haag
Nederland
Tel: +31 88 3214563 
E-mail: aupair@joho.org

Ons kantoor