Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances is onderdeel van JoHo en houdt zich voornamelijk bezig met internationale verzekeringen. Wij hebben gedurende de jaren veel kennis en ervaring opgedaan en gebruiken deze kennis om mensen te adviseren over verzekeringen.

We zijn onderdeel van de BONAPA, de Nederlandse Au pair branche organisatie die veel au pair bemiddelingsbureaus vertegenwoordigt.

Alle klanten die via ons een verzekering regelen kunnen na het afsluiten van de verzekering, van onze diensten gebruik blijven maken.

Aanbevolen basiszorgverzekering

Waarom de basisverzekering van Zorg en Zekerheid?

Zorg en Zekerheid is een zorgverzekeraar met een hoofdkantoor en enkele winkels in de buurt van Leiden. Het is een bekende zorgverzekeraar in Nederland. 

De verzekeraar biedt een voordelige basisverzekering aan en zeker als je gebruik maakt van de korting via JoHo. Op de basisverzekering wordt maar korting geboden als je gebruik maakt van de speciale code voor JoHo klanten. 
Het is een natura verzekering, dat betekent dat je niet geheel vrij bent in de keuze voor zorgverlener. Jaarlijks maakt Zorg en Zekerheid afspraken met ziekenhuizen en huisartsen, waar hun klanten gebruik van kunnen maken. Gelukkig heeft Zorg en Zekerheid met heel veel zorgverleners afspraken, dus je kunt in veel ziekenhuizen terecht! Deze vind je ook in de Zorgzoeker van Zorg en Zekerheid

Met deze basis zorgverzekering voldoe je als au pair aan de verzekeringsplicht.  

Gebruik bij het aanvragen de speciale collectiviteitkorting met de volgende code 30852.

Vraag Zorg en Zekerheid verzekering aan

Welk eigen risico moet ik kiezen?

Als je de aanvraag doet, moet je enkele persoonlijke gegevens invullen en een aantal keuzes maken. Ondere andere de keuze welk eigen risico je wilt. Als je niet weet wat een eigen risico is, kijk dan naar de uitleg over eigen risico.
Nu je weet wat een eigen risico is, willen we je helpen bij het maken van een keuze.
Het verplichte eigen risico is geen keuze. Dit kun je niet verwijderen. Elk jaar bepaalt de overheid wat het verplichte eigen risico zal zijn en dit kun je niet aanpassen.
Het vrijwillig eigen risico kun je wel kiezen. Je hebt de keuze tussen:  €100,- , €200,-,  €300,-,  €400,- , or €500,- extra eigen risico. 
Wij raden aan om te kiezen voor €500,- extra eigen risico om de premie te verlagen aangezien de meeste au pairs gezond zijn als ze naar Nederland toe komen. Bovendien biedt de ISIS Au pair verzekering een aanvullende dekking voor het vergoeden van de kosten die onder het eigen risico vallen. In dat geval betaal je het eigen risico dus niet zelf.
Heb je regelmatig veel of dure medicatie nodig of moet je vaak een arts bezoeken vanwege een ziekte, neem dan contact met ons op. Ook als er geen ISIS Au pair verzekering loopt, is een maximaal eigen risico misschien niet de beste keuze. 

Wanneer begint de basisverzekering?

De startdatum van de basisverzekering, zou gelijk moeten zijn aan de dag van inschrijving bij de gemeente, of de dag dat je start als au pair. Om de aanvraag goed te laten verlopen kies je bij "Reden van uw aanvraag" voor “Ik verhuis uit het buitenland naar Nederland”. Als startdatum kies de dag dat je in Nederland bent ingeschreven bij de gemeente. De verzekeraar zal de datum van inschrijving bij de gemeente controleren en die datum als startdatum gebruiken. Tenzij de inschrijfdatum langer dan 4 maanden geleden is, in dat geval start de verzekering vanaf de dag dat je de aanvraag hebt gedaan. 

Welke documenten heeft de zorgverzekeraar van je nodig?

Dit is afhankelijk van waar je vandaan komt. De volgende documenten zijn nodig:

  • Registratie bij de gemeente (BRP)
  • Kopie van het paspoort (een kopie van de pagina met de foto en de achterkant van die pagina)
  • Burger Servicenummer (BSN)
  • Verblijfsvergunning (alleen voor au pairs buiten de EU)
  • “Verblijfsdocument” ( alleen voor au pairs uit Kroatië)

Meer hulp bij het aanvragen van de verzekering

Wij hebben speciaal hiervoor een uitgebreide instructie geschreven.

Mocht je na het lezen van de instructie nog aanvullende vragen hebben dan horen we graag van je. Gebruik bij het aanvragen de speciale collectiviteitkorting met de volgende code 30852.

Vraag Zorg en Zekerheid verzekering aan

Contact

JoHo Insurances

Hoofdkantoor

Paviljoensgracht 18
2512 BP Den Haag
Nederland
Tel: +31 88 3214563 
E-mail: aupair@joho.org

Ons kantoor