Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances is onderdeel van JoHo en houdt zich voornamelijk bezig met internationale verzekeringen. Wij hebben gedurende de jaren veel kennis en ervaring opgedaan en gebruiken deze kennis om mensen te adviseren over verzekeringen.

We zijn onderdeel van de BONAPA, de Nederlandse Au pair branche organisatie die veel au pair bemiddelingsbureaus vertegenwoordigt.

Alle klanten die via ons een verzekering regelen kunnen na het afsluiten van de verzekering, van onze diensten gebruik blijven maken.

Au pair verzekering verplicht?

Is een Au pair verzekering verplicht? Het simpele antwoord op deze vraag is "nee". Er is geen wettelijke verplichting voor de au pair of het gezin om een au pair verzekering te regelen of te hebben. Er is één veel voorkomende uitzondering op deze regel, namelijk wanneer het au pair bureau met u, als gezin, afspreekt dat er een au pair verzekering moet worden geregeld. Dit voorkomt uiteraard problemen op het moment dat er kosten moeten worden gemaakt.

Ook als er geen afspraken zijn met een bureau, menen wij dat een au pair verzekering belangrijk is. Met een au pair verzekering kunt u namelijk voorkomen dat u te maken krijgt met, mogelijk hoge, onvoorziene kosten. Hieronder staat een aantal situaties waar u aan moet denken, waarbij een au pair verzekering (een deel van) de kosten voor rekening neemt.

Wat een Au pair verzekering zoal vergoedt:

  • voordat de au pair in Nederland is ingeschreven en een BSN heeft, kan er nog geen Nederlandse basisverzekering worden afgesloten. Als de au pair iets overkomt terwijl zij (of hij) onderweg is naar Nederland, is ze waarschijnlijk niet verzekerd voor medische kosten.
  • als de au pair alleen een Nederlandse basisverzekering heeft en ze is op vakantie buiten Nederland, dan is er geen volledige dekking. Zou zij in het ziekenhuis terechtkomen en een deel van de kosten wordt niet vergoed, dan valt de rekening uiteindelijk bij u op de deurmat.
  • het komt gelukkig niet vaak voor maar helaas komt er wel eens een au pair te overlijden terwijl ze in Nederland is. Op dat moment moet er één en ander worden geregeld omdat het lichaam van de au pair terug moet worden gebracht naar het land van herkomst. De alarmcentrale van de verzekeraar neemt het regelen van dit vervoer uit handen en zorgt voor de betaling van het vervoer. Dit is, om meerdere redenen, iets wat u niet zelf wilt hoeven regelen en betalen.
  • de au pair is bij u in huis aan het werk en helaas laat ze een pan vallen op de kookplaat die daardoor barst. U kunt bij sommige verzekeringen, de kosten voor herstel declareren onder de aansprakelijkheidsverzekering van de au pair.
  • tijdens een dagje pretpark wordt de tas van de au pair gesloten waar haar paspoort in zit. Zij zal een nieuw paspoort moeten regelen, dit is in de regel meeverzekerd onder de bagagedekking van de au pair verzekering.

Een Nederlandse zorgverzekering biedt geen vergoeding voor zaken die te maken hebben met repatriëring naar land van herkomst, aansprakelijkheid en bagage. Dit valt simpelweg niet onder de dekking. Wij raden daarom aan om een au pair verzekering te regelen omwille van dit soort kosten. Daarmee komt u daarnaast tegemoet aan de zorgplicht die u als gezin heeft voor de au pair.

Ik heb nog geen au pair verzekering

Lees meer over ons aanbod au pair verzekeringen. We werken met verschillende maatschappijen en vertellen u graag meer over de au pair verzekeringen.

Nu direct regelen:

Contact

JoHo Insurances

Hoofdkantoor

Paviljoensgracht 18
2512 BP Den Haag
Nederland
Tel: +31 88 3214563 
E-mail: aupair@joho.org

Ons kantoor