Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances is onderdeel van JoHo en houdt zich voornamelijk bezig met internationale verzekeringen. Wij hebben gedurende de jaren veel kennis en ervaring opgedaan en gebruiken deze kennis om mensen te adviseren over verzekeringen.

We zijn onderdeel van de BONAPA, de Nederlandse Au pair branche organisatie die veel au pair bemiddelingsbureaus vertegenwoordigt.

Alle klanten die via ons een verzekering regelen kunnen na het afsluiten van de verzekering, van onze diensten gebruik blijven maken.

Au pair bemiddelingsbureau verplicht?

Is een au pair bemiddelingsbuerau verplicht? Hoewel dit niet direct te maken heeft met de verzekering, bieden we graag antwoord op deze vraag. Officieel dient, volgens de richtlijnen van de IND, iedere au pair in Nederland te arriveren via een erkend referent. Dit geldt dus zowel voor au pairs van buiten de EU als au pairs die in EU landen wonen.
Voor au pairs die wonen in een land buiten de EU is er een visum procedure die moet worden gevolgd. Voor Europese au pairs geldt niet dat zij een visum nodig hebben om naar Nederland te reizen.

Maakt u echter geen gebruik van een erkend referent voor uw au pair, dan kunt u ook geen gebruik maken van de richtlijnen die bij het au pair programma horen. U kunt dan immers niet aantonen dat u een gastgezin bent en de au pair in het kader van een culturele uitwisseling bij u verblijft.

Werkgever-werknemer relatie

Indien u niet voldoet aan de regels en richtlijnen van het officiele au pair programma, wordt de relatie in de regel beschouwd als werkgever - werknemer. Als gevolg hiervan moet u de au pair minimumloon en vakantiegeld betalen en tevens sociale lasten afdragen. Doet u dit niet, dan riskeert u (fikse) boetes omdat u in gebreke bent als werkgever. U heeft dan geen officiele documenten om mee aan te tonen dat uw werknemer een au pair is, en dus het au pair beleid van toepassing is. 

Voor meer informatie over het au pair programma verwijzen wij naar de website en de medewerkers van de IND. Hier vindt u ook een lijst met alle erkende referenten. 

Nu direct regelen:

Contact

JoHo Insurances

Hoofdkantoor

Paviljoensgracht 18
2512 BP Den Haag
Nederland
Tel: +31 88 3214563 
E-mail: aupair@joho.org

Ons kantoor