Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances is onderdeel van JoHo en houdt zich voornamelijk bezig met internationale verzekeringen. Wij hebben gedurende de jaren veel kennis en ervaring opgedaan en gebruiken deze kennis om mensen te adviseren over verzekeringen.

We zijn onderdeel van de BONAPA, de Nederlandse Au pair branche organisatie die veel au pair bemiddelingsbureaus vertegenwoordigt.

Alle klanten die via ons een verzekering regelen kunnen na het afsluiten van de verzekering, van onze diensten gebruik blijven maken.

Nederlandse zorgverzekeringswet

De verplichting om een Nederlandse zorgverzekering te hebben

Dit wordt voornamelijk bepaald door de Sociale Verzekeringsbank, die vaak wordt vermeld als SVB. De SVB is de autoriteit in Nederland die bepaald wie wel en niet sociaal verzekerd is in Nederland. Daarmee bepaalt de SVB ook wie een Nederlandse zorgverzekering moet hebben. Een beslissing van de SVB is, dat alle au pairs die wonen en werken in Nederland, verplicht zijn om een Nederlandse zorgverzekering te hebben. De au pairs worden beschouwd als werknemers en een gevolg daarvan is deze verzekeringsplicht. De verplichte Nederlandse zorgverzekering wordt ook wel " basisverzekering" genoemd. Vrijwel iedereen die in Nederland woont heeft de basisverzekering waarvan de inhoud door de overheid wordt bepaald. Iedere au pair in Nederland, zou een basisverzekering moeten hebben. Heb je reeds een Bugerservicenummer (BSN), vraag dan de basiszorgverzekering aan.

Basisverzekering en eigen risico

Er is een eigen risico van toepassing op de basisverzekering. Hieronder geven we aan wat een eigen risico is. Eigen risico betekent dat de verzekeraar geen vergoeding geeft zolang de kosten lager zijn dan het eigen risico. Bijvoorbeeld: er geldt een eigen risico van 200 euro per jaar. In januari en maart bezoek je een dokter en de kosten zijn 50 euro per behandeling. In totaal heb je dus 100 euro kosten. Dit is lager dan het eigen risico: de verzekeraar trekt 100 euro af van het eigen risico en zal niet betalen. In augustus heb je een operatie nodig die 400 euro kost. Na het inhouden van het eigen risico dat nog over was, zal de verzekeraar 300 euro vergoeden. In andere woorden, totdat je het eigen risico hebt opgemaakt, zal de verzekeraar niet vergoeden.

Aanvullende pakketten

Afgezien van de verplichte basisverzekering, kun je ook aanvullende pakketten toevoegen aan de verzekering. De meeste au pairs kiezen ervoor om alleen aan de verplichting te voldoen en sluiten een basisverzekering af zonder aanvullingen. Wil je gebruik kunnen maken van extra medische zorg (zoals fysiotherapie, tandarts), dan kan je dit verzekeren door het afsluiten van een aanvullende verzekering.

Zorgtoeslag voor au pair

De Nederlandse Belastingdienst regelt voor mensen met een laag inkomen, een compensatie van de kosten van de basisverzekering. Die compensatie noemen we zorgtoeslag. In veel gevallen is de zorgtoeslag die au pairs ontvangen, ruim voldoende om de maandelijkse premie te compenseren.

Nederlandse au pair in het buitenland?

Let op; ben jij een Nederlandse au pair die in het buitenland werkt of gaat werken als au pair? Dan geldt bovenstaande informatie niet voor jou. Het recht op de Nederlandse basisverzekering vervalt dan waarschijnlijk en je zult een andere verzekering moeten regelen voor tijdens je verblijf in het buitenland. Lees meer informatie over verzekeringen voor Nederlandse au pair in het buitenland.

Contact

JoHo Insurances

Hoofdkantoor

Paviljoensgracht 18
2512 BP Den Haag
Nederland
Tel: +31 88 3214563 
E-mail: aupair@joho.org

Ons kantoor